Διαμοιρασμός τού Κειμένου
0Shares
BOOK ON ROCK

Είναι γνωστό πλέον ότι οι μισοί Έλληνες γράφουν ποίηση, (προσπαθούν τουλάχιστον), αλλά ταυτόχρονα δεν διαβάζουν ποίηση, δεν γνωρίζουν την ιστορία της και γενικά δεν έχουν μελετήσει όσο θα έπρεπε τα νοήματά της. Γεγονός επίσης ότι οι περισσότεροι έχουν απέναντι στον στίχο μία εχθρική ή αδιάφορη στάση, αποτέλεσμα ενός αναχρονιστικού σχολείου, αλλά και μιάς κοινωνίας που πλέον θεωρεί άχρηστο ό,τι δεν ωφελεί επαγγελματικά ή ό,τι δεν προσφέρει ευκαιρίες για πλουτισμό και αποκατάσταση.

Σε πείσμα των καιρών λοιπόν και για όσους επιμένουν να αναζητούν τα άξια και ποιοτικά κείμενα, θέλησα να γράψω ένα κείμενο, σε όσο πιο απλή γλώσσα γίνεται, για την ιστορία τής νεοελληνικής ποίησης και ταυτόχρονα να προτείνω κάποια πρώτα ποιήματα για κείνον που επιθυμεί μία πρώτη επαφή με τον αξιότερο στίχο, από τον Σολωμό έως και το Σήμερα.

Διαφήμιση

Το κείμενο έχει τίτλο “Μικρή εισαγωγή στην νεοελληνική ποίηση” και δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα τού εξαιρετικού διαδικτυακού ραδιοφώνου “Ράδιο Τέχνης”. Όποιοι ενδιαφέρεστε να διαβάσετε μία μικρή και ευσύνοπτη ιστορία τής νεοελληνικής ποίησης, μπορείτε να πατήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο. Ελεύθερα επίσης μπορείτε να σχολιάσετε το κείμενο στα σχόλια παρακάτω.

5 1 vote
Article Rating
Διαμοιρασμός τού Κειμένου
0Shares
Διαφήμιση

Similar Posts

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments